Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Vogelvlucht, deel 1 – Woestijnbuizerds Karel en Rocky

Vogelvlucht, deel 1 – Woestijnbuizerds Karel en Rocky

Arno Jansen heeft een bijzonder hobby: het houden van roofvogels. Deze hobby is behoorlijk uit de hand gelopen, zoals wel vaker gebeurt als je vol passie met een hobby bezig bent. Arno geeft voorlichting op scholen over roofvogels, demonstraties en openbare trainingen. Heel wat vrije uren is hij aan deze hobby kwijt.

Ik had gevraagd of ik foto’s mocht nemen van zijn roofvogels. Geen probleem, graag zelfs was zijn antwoord. Afgelopen zaterdag was het zover. Maar liefst 5 roofvogels had Arno meegenomen naar de Kasteelweide om met hen te trainen terwijl ik foto’s aan het maken was. Het zijn mooie foto’s geworden. Heel bijzonder om deze koningen van de lucht zo dichtbij te kunnen fotograferen.

Vandaag het eerste deel van een serie albums. In de hoofdrol zijn de woestijnbuizerds Karel en Rocky. Het gaat om een mannetje en een vrouwtje, geen koppeltje begreep ik van Arno. Woestijnbuizerds jagen vaak in groepen. Arno liet deze dieren ook samen vliegen.
Overigens dragen de vogels een zendertje tijdens hun vrije vlucht voor het zeldzame geval dat ze niet luisteren naar het fluitje en wegvliegen. Via het zendertje zijn ze te traceren. Het zendertje wordt zodanig geplaatst dat de vogels er geen last van ondervinden.

De foto’s zijn gemaakt op 31 oktober 2020.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?