Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Pimpelmezen Leugenbankskes uitgevlogen

Pimpelmezen Leugenbankskes uitgevlogen

Dat Loonsfotowerk.nl veel foto’s maakt van de omgeving van Loon op Zand is bekend. Soms krijgt de fotograaf een hele goede tip voor een onderwerp. Het nestje pimpelmezen in de bekende Leugenbankskes was er zo een. Dank daarvoor!

Het is werkelijk niet te geloven, maar een koppeltje pimpelmezen had een nestje gebouwd in een gespleten balk van een leugenbankske. Dat had het gedaan zonder zich,maar iets aan te trekken van de vele wandelaars, fietsers en scootmobielers die hier dagelijks vertoeven. Vaste bezoekers verzekerden me dat ondanks dat de banken helemaal vol zaten en er druk de laatste nieuwtjes uitgewisseld werden, de mezen aan en af bleven vliegen.
Het was een unieke gelegenheid om van heel dicht bij de mezen aan het werk te zien van dichtbij het nestje te fotograferen.
Met het publiceren van de foto’s is gewacht totdat de jonje mezen uitgevlogen waren. Op 19 mei 2014 is geconstateerd dat dit het geval was.
Overigens zouden er ongekend veel foto’s van de mezen zijn gemaakt. Ik ben benieuwd of anderen ook mooie foto’s gemaakt hebben.

De foto’s zijn gemaakt op 16 en 18 mei 2024.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?