Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Peter van Leeuwen – Pierot Vintage & More

Pierot Vintage & More

Aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel woont Peter van Leeuwen. Vanuit deze woning bestiert Peter een webshop. Hij verkoopt vooral vintage kleding. Vintage kleding is kleding van vroeger (meestal jaren 70/80) die nu weer veel gedragen wordt. Volgens Peter is de kwaliteit van die kleding veel beter dan de huidige kleding. Ook zijn de kledingstukken veel unieker dan de massaproducten van tegenwoordig. Pierot Vintage & More verkoopt exclusieve vintage kleding, schoenen, sieraden en woningdecoraties. Peter vindt het leuk mooie kleding te kunnen aanbieden voor een betaalbare prijs. Daarnaast speelt voor hem het aspect duurzaamheid ook een belangrijke rol. De huidige goedkope kleding is heel slecht recyclebaar.
Peter komt aan zijn spullen door partijen op te kopen. Als een bedrijf in bijvoorbeeld Amsterdam stopt met de verkoop dan neemt hij de voorraad over. Hij houdt het internet goed in de gaten en reist door heel Nederland.
Het is een echte webshop die Peter heeft. De verkoop gaat dus via het internet. Wel kunnen klanten spullen ophalen. Peter is graag de redder in nood. Als je iets meteen wilt hebben wat je op de webshop ziet dan kun je het bij hem meteen halen.

Peter is geen onbekende voor mij. Hij is geboren en getogen in Loon op Zand en is de zoon van slager Piet van Leeuwen waarmee ik bevriend was. De slagerij was destijds gevestigd aan de Hoge Steenweg. Veel mensen in Loon op Zand kennen hem als zoon van de slager en als kapper. Het kappersvak kan hij niet meer uitoefenen door rugproblemen.
Naast Pierot Vintage & More heeft Peter ook ander bedrijf waarbij hij mensen helpt met psychosociale problemen. Peter daarvoor zo’n 10 jaar geleden opleidingen gevolgd. SPW 4 en daarna een HBO opleiding maatschappelijk werker. Hij is dat gaan doen nadat hij zelf de nodige problemen had overwonnen. Hij is ook een ervaringsdeskundige. Peter verwoordt het mooi: “Ik ben niet trots op mijn verleden, maar ik ben wel trots op waar ik nu beland ben.” Het is niet voor niets dat zijn bedrijf T’rots heet. Trots is heel belangrijk vertelt hij. Als iemand zijn trots verliest, verliest hij zichzelf. Vader Piet zei tegen hem: “Je moet altijd met je neus omhoog lopen en niet de kop laten hangen”.
Het doet Peter veel deugd dat hij na zelf diep in de problemen te zijn geweest nu anderen kan helpen. Hij start met zijn hulpverlening waar de reguliere hulp stopt. Hij is er als dat nodig is en weet wat er gedaan moet worden op bepaalde momenten. Alle problemen in één keer oplossen lukt namelijk niet. Peter vindt het niet erg als zijn cliënten een terugval hebben. Dat heeft hij zelfs het liefste, daar leren ze van. Maar als ze dan weer een terugval hebben dan is Peter er. “En als ze naar de dealer gaan, dan ga ik mee. Maar voor ze iets in hun neus kunnen duwen kijk ik zo…” Peter trekt een gezicht waaruit blijkt dat hij het absoluut niet eens is met wat er gebeurt. Volgens zijn moeder Sandra komt er op zo’n moment gif uit zijn ogen.
Peter is ook de man achter de Stichting ‘Rots in de Branding’. Als je daar meer over wilt weten kun je kijken op https://www.t-rots.nl/

De foto’s zijn gemaakt 18 januari 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?