Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Muziekproject basisscholen 2023

Muziekproject basisscholen De Wetering

De Stichting Muziekopleiding Loon op Zand (SMOL) organiseert voor de 3 basisscholen van Loon op Zand elk jaar het zogenaamde “Muziekproject basisscholen, groep 5 en 6” in De Wetering. Het mes snijdt daarbij aan meerdere kanten. De leerlingen krijgen muzikale vorming en hebben veel plezier, de ouders krijgen een gratis optreden waarbij hun kind schittert en SMOL interesseert kinderen om lid te worden van het muziekgenootschap van Sophia’s Vereeniging.
De afgelopen weken hebben de kinderen lessen gehad van bekwame muziekdocenten. Dat kregen ze in De Wetering. Het fijne van dit gebouw is dat er veel ruimtes zijn waar gelijktijdig muziekonderwijs gegeven kan worden. Zo hebben de kinderen de keuze voor meerdere muziekinstrumenten. Zonder De Wetering kan het muziekproject niet! Vind maar eens een plek in Loon op Zand waar dit kan. Die is er simpelweg niet.

O ja, voor degenen die SMOL niets zegt, of er nog nooit van hebben gehoord. SMOL is nauw verbonden aan Koninklijke Sophia’s Vereeniging, het symfonisch blaasorkest waar Loon op Zand trots op mag zijn. Het orkest bestaat vooral uit gevorderde amateurmusici. Daarnaast zijn er enkele musici met een professionele muziekopleiding en ook studenten van conservatoria. En met een beetje geluk zijn er binnenkort weer een paar nieuwe jeugdleden.

Dat Sophia’s thuis is in De Wetering weet iedere inwoner van Loon op Zand. Het is niet voor niets dat zo velen begaan zijn met het lot van ons gemeenschapshuis. Ook het Brabants Dagblad besteedde er op zaterdag 15 april 2023 een volledige pagina aan in het regiokatern. Zie ook https://www.bd.nl/loon-op-zand/hoe-een-onherkenbaar-vermomde-actievoerder-loon-op-zand-laat-verbroederen~af5836c9/

De foto’s zijn gemaakt op 13 april 2024.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?