Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Modelvliegveld RVB Veldstraat

Modelvliegveld RVB Veldstraat

Aan de Veldstraat tussen Loon op Zand, De Moer en Kaatsheuvel beheert Radio Vliegclub Brabant (RVB) een modelvliegveld. Het vliegveld is goed onderhouden. Het veld is vlak en het gras kort gemaaid. Een groot contrast met de achter gelegen akkers waar geploegd werd met oude tractoren. Zie mijn blog van gisteren.
Aan de voorzitter van RVB had ik vooraf gevraagd of ik foto’s mocht maken. Dat was geen probleem. Omdat het redelijk waaide was ik bang dat er niet gevlogen zou worden maar rond 13:30 uur waren er meerdere leden aanwezig en werd begonnen met het vliegen. Voor mij het moment om de ploegende boeren te bedanken voor het maken van de foto’s van de oude tractoren.

RVB bestaat al sinds 1972 en heeft ongeveer 60 leden. Ze vliegen met vleugelvliegtuigen, helikopters en multikopters (drones).
Het terrein van RVB is ruim 1 ha groot. Naast grasvelden is er ook een clubgebouw. Alles ziet er goed onderhouden uit.

De meeste leden van RVB hebben meerdere modellen waarmee ze regelmatig vliegen. Bijna alle modellen zijn voorzien van een accu, slechts een enkel model is nog voorzien van een benzinemotor. Dit maakt het modelvliegen veel stiller is dan dit in het verleden was.
Veel van de modellen zijn zelfgemaakt. Dat is een hobby binnen de hobby. Handig zijn met techniek zijn bijna alle leden. Dat is ook wel nodig als er bijvoorbeeld een propeller vervangen moet worden.

De zender waarmee gevlogen wordt heeft een bereik van ongeveer 1,5 km. Tijdens mijn bezoek was er een model dat een hoogte bereikte van 270 meter. Je moet dan goed kijken om deze nog te zien.

De foto’s zijn gemaakt 6 november 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?