Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laadpaal aan huis Hoge Steenweg

Installatie laadpaal Hoge Steenweg

Milieubehoud is steeds meer een item in Nederland. We leven in een zeer dichtbevolkt land en de groei van de bedrijvigheid en bevolking legt steeds meer druk op de natuur. De overheid neemt maatregelen. Dat is nodig.
Eén van de maatregelen die getroffen is, is het verbod op de verkoop van auto’s die rijden op fossiele brandstoffen vanaf 2030. Op termijn rijden we allemaal in een elektrische auto.

Niels van Duinen, die naast de Wok of King aan de Hoge Steenweg woont, heeft geluk. Afgelopen donderdag is bij hem een laadpaal aan huis geïnstalleerd. Dat maakt dat hij niet naar een openbare laadpaal hoeft voor het opladen van de elektrische auto die hij binnenkort gaat rijden. Dat is natuurlijk erg fijn voor hem. De werkgever van Niels vond het een goed idee dat hij elektrisch gaat rijden. De benodigde elektriciteit wordt zelfs door de werkgever vergoed. Het opladen aan huis is voor de werkgever ook aantrekkelijke omdat dit voordeliger is dan het laden bij een openbare laadpaal. De werkgever is geen overheidsinstantie maar een groot logistiek bedrijf uit Frankrijk die inmiddels 10 vestigingen heeft in Nederland. Bij de werkplek van Niels zijn 15 laadpalen. Ook daar kan door de personeelsleden gratis geladen worden. Het bedrijf maakt dus serieus werk van de transitie naar het duurzamer rijden door haar werknemers. Het is niet vreemd dat Niels hier heel blij mee is.

De installatie van de laadpaal werd door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd. Ter voorbereiding had Niels een mantelbuis laten aanleggen tijdens een recente verbouwing in zijn garage. Hierdoor was de installatie in een goed uur gereed. In andere gevallen is het een grotere klus omdat er dan grondwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. De nodige uren en materieel is daarmee gemoeid.

Zonder eigen laadpaal had Niels 2 mogelijkheden in zijn straat om te kunnen opladen: bij het busstation of aan het begin van de Hoge Steenweg. Ik heb even gekeken waar de openbare laadpalen in het kerkdorp Loon op Zand zijn te vinden.  Op de site van de gemeente heb ik een plaatje gevonden waarop de laadpalen van 2 aanbieders weergegeven worden.
Het valt mij op dat in Molenwijk weinig openbare laadpalen te vinden zijn. Mogelijk komt dit omdat het aandeel aan eigen laadpalen daar hoog is. In ieder geval heb ik tijdens mijn talrijke tochtjes met mijn elektrische fiets gezien dat er meer laadpalen zijn bij particuliere huizen.

De foto’s zijn gemaakt op 22 september 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?