Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Klaasje houdt van een feestje

Klaasje houdt van een feestje 1

De lampionoptocht werd door Klaasje, de zus van de Sint, een beetje een Sinterklaassdisco in de openlucht.

Voor het verlichte Witte Kasteel hadden zich veel kinderen en hun ouders verzameld. De kinderen werden goed voorzien van snoepgoed. In menig lampion verdwenen pepernoten.
Volgens Klaasje was de Sint moe en hadden hij geen zin in de lampionnenoptocht. De Pieten konden het niet geloven, maar de lampionoptocht met de verklede en met lichtjes versierde kinderen en hun ouders ging toch echt zonder Sint (en ook zonder muziek). De tocht ging door het vrijerslaantje naar het gebouw van de Scouting Pastoor Simonsgroep. Daar was aan de zijkant een podium met een openluchtdisco. Er werd gezellig gedanst door de Pieten, de kinderen en de ouders. Klaasje vermaakte zich opperbest, wat een beetje doet vermoeden het haar opzet was dat de lampionoptocht anders was dan anders.
In ieder geval lag het niet aan de Sint want die kwam na een tijdje toch op zijn paard Ohzosnel bij het gebouw van de scouting.  De Sint danste nog een tijdje mee en daarna was er alle tijd voor het geven van handjes aan de aanwezige kinderen.
In het Pietenhuis zal er nog hartig gesproken worden vanavond had Sint tegen Klaasje gezegd.
Tijdens het teruglopen naar huis donderde het al. Maar dat was vuurwerk dat in Tilburg bij een vuurwerkhandelaar afgestoken werd…

De foto’s zijn gemaakt op 26 november 2022.

Een tip voor Sinterklaas: de fototjaarkalender van Loonsfotowerk.nl. Een jaar lang elke maand een ander mooie foto gemaakt in de omgeving van Loon op Zand. Te koop bij de Primera aan het Oranjeplein voor € 11,50.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?