Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

Heide Loonsche Land 2022

Heide Loonsche land

Ook bij het Loonsche Land staat de heide dit jaar vroeg in bloei.

Voor degenen die het niet weten: het Loonsche Land is het natuurgebied ten zuiden van het vakantiepark Efteling Loonsche Land. Gelukkig voor de natuur is het hier veel minder druk dan in het attractiepark. Recreanten kunnen er in alle rust genieten, hoewel zo nu en dan geluiden uit De Efteling doordringen tot het gebied.  Vanuit Loon op Zand ben je er ook zo.

Overigens zijn de gronden in 2020 door de Stichting Natuurpark de Efteling een groot deel van het gebied om niet overgedragen aan de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland. 28 hectare werd gevoegd bij het 1000 hectare tellende gebied Huis ter Heide. Een bufferzone rond het vakantiepark bleef in bezit van de Efteling.  Natuurcompensatie was de reden van deze overdracht, omdat dit randvoorwaardelijk was voor de instemming van de natuurorganisaties met het realiseren van de verblijfsaccommodatie.( Bron: Eftepedia.)

Tijdens het maken van de foto’s zag ik een blauwvleugelsprinkhaan. Ik wilde de voorkant van de sprinkhaan fotograferen maar dat vond ie niet zo’n goed idee. Elke keer als ik een stapje opzij zette draaide hij zijn lijf, klaar om zo weg te springen… 🙂

De foto’s zijn gemaakt op 10 augustus 2022.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?