Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Gratis voor op de fiets

Gratis fietsspiegel

De campagne Spiegeltje spiegeltje op mijn fiets, zonder mij zie je…’ was op 30 juli 2022 weer in Loon op Zand.

De actie wordt in heel Nederland uitgevoerd en was eerder al in Loon op Zand. De actie staat op locaties waar veel senioren komen of langs mooie fietsroutes waar senioren makkelijk kunnen stoppen. Het idee achter de actie is dat het wordt steeds drukker op de fietspaden en naarmate je ouder wordt, kan het moeilijker worden over je schouder te kijken zonder ‘mee te sturen’.
Een fietsspiegel kan hierdoor bijdragen aan een grotere veiligheid op de fietspaden.

Vooral de fietsende ouderen uit Loon op Zand, de doelgroep van de actie, lieten hun fietsen voorzien van een gratis fietsspiegel. Al voor 10:00 uur waren de eerste belangstellenden voor de actie present. Er ontstond snel een flinke rij waarbij personen met de fiets in de hand zich op de rijbaan bevonden (niet op de foto).
De actie zou duren tot 13:30 uur maar toen waren de spiegels allang op en was er niets meer te zien van de actie.

De kosten van de actie worden betaald door de gemeente Loon op Zand.
De wachtenden in de rij (actieve fietsers) werden vragen gesteld over het fietsbeleid van de gemeente. Ook kon men een oordeel geven over de kwaliteit van de fietspaden in de gemeente. De deelnemers aan deze actie hadden dus op meerdere fronten voordeel van deze actie.

De foto’s zijn gemaakt op 30 juli 2022.

Categoriën Overig
Tags: fietsen, Kiosk, Oranjeplein
Relatieve tags
Andere tags
logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?