Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Franck Custom Made Suits

Franck Custom Made Suits

Franck Kouwenberg

Al ruim 5 jaar is Franck Custom Made Suits aan het Oranjeplein in Loon op Zand gevestigd. Franck Kouwenberg uit Udenhout is de man achter dit bedrijf. Hij verkoopt op maat gemaakte kleding voor heren.

Merkkleding?

Op mijn vraag of hij merkkleding verkoopt, antwoordt hij: nee, de klant is zelf het merk. Meteen daarna legt hij uit wat hij bedoelt. De klant kan zijn kleding krijgen zoals hij het wil. Het materiaal en de kleur kiest de klant zelf. Bij een pak kan de voering gekozen worden. Uiteraard krijgt de klant hierbij deskundig advies van Franck.
De kleding kan gepersonaliseerd worden door het inborduren van je initialen, je naam of een spreuk. De klant bepaalt of het borduren achterwege gelaten wordt of dat het juist heel opvallend is. Franck werkt samen met gerenommeerde Engelse en Italiaanse stoffenhuizen, die over de hele wereld stoffen aan de mooiste merken verkopen.

Trouwpakken

Een groot deel van de klanten is aanstaande bruidegom. Dat is voor Franck een belangrijke doelgroep. Voor een groot deel zijn dat eenmalige klanten, maar een deel komt terug voor een zakelijke outfit. Ook zijn er klanten die het jasje van het trouwpak blijven dragen en er een ander truitje of broek bij willen.
Franck vertelde verder dat veel trouwpakken gesponsord worden door ouders, dat zou zelfs het geval zijn bij 9 van de 10 bruidegoms die bij hem het trouwpak koopt. Het grappige is dat het regelmatig voorkomt dat de vader klant wordt.

Op maat gemaakt

De kleding die je bij Franck koopt is uniek. Elk kledingstuk wordt apart geproduceerd gebaseerd op de specifieke maten van de toekomstige drager. De kleding wordt gemaakt in Portugal, Italië en Engeland. Tussen het nemen van de maten en het passen zit zo’n 4 à 5 weken. De maten worden genoteerd, zodat een vervolgaankoop snel kan verlopen. De maten worden wel snel gecontroleerd. Tijdens de Coronaperiode, waarbij thuis bij wijze van spreken naast de koelkast werd gewerkt, is er volgens Franck menig pondje bijgekomen… Gelukkig kan maatwerk kleding makkelijker worden vermaakt dan confectie.

Meer dan alleen maatpakken

Het zijn echter niet alleen maatpakken die je bij Franck koopt. Je kunt er ook terecht voor een op maat gemaakte trui, vest of een ander gebreid kledingstuk. Elke maat kan worden gemaakt van heel klein tot heel groot. De klant bepaalt de kwaliteit, kleur en dikte van de draad die gebruikt wordt voor het breiwerk. Ook het patroon en de soort hals kan worden gekozen.
Hemden en schoenen kunnen ook bij hem gekocht worden

Een op maat gemaakte trui is een uitkomst als je een flinke buik hebt.  Mouwen en schouders hoeven niet in verhouding te zijn met de buikomvang. Zo kan er een trui worden gemaakt met maat L op de schouders en torso en maat XXL op de buik en aan de voorkant extra lengte zodat de buik geheel in de trui past. Op een of andere manier was dit verhaal heel herkenbaar voor de fotograaf van Loonsfotowerk.nl… 😊

Het spreekt voor zich dat je voor een dergelijke trui meer moet betalen dan voor een confectie trui. Franck benadrukt dat zijn klanten de meerwaarde van maatwerk moeten zien. Als ze dat doen zijn ze bereid om geld te betalen voor hun kleding en komen ze het volgende seizoen weer bij hem terug, zegt hij.

Meer over Franck

Op de vraag of Franck wat meer kan zeggen over zijn achtergrond vertelt hij het volgende: hij is geboren in Tilburg, het grootste gedeelte van zijn jeugd heeft hij in Berkel-Enschot doorgemaakt . Na zijn schooltijd is hij gaan werken bij Latenzo in Udenhout, de plaats waar hij inmiddels woonachtig is. In het jaar 2000 kreeg hij de gelegenheid om deze zaak over te nemen, iets wat hij met beide handen aannam. Jammer genoeg kreeg hij te maken met 7 vette en 7 magere jaren.  Latenzo ging failliet, maar heeft inmiddels een doorstart gemaakt.

Franck maakte zijn doorstart 5 jaar geleden door Franck Custom Made Suits in Loon op Zand te starten. Dat is winkelen 2.0 volgens hem. De klant maakt een afspraak op een door hem gewenst tijdstip. Dat kan overdag zijn, maar ook ’s avonds of in het weekend. De locatie is voor hem uitstekend. De huurprijs is voor hem betaalbaar en ligt een stuk lager dan in een grote stad. Zijn klanten komen uit de wijde omtrek en kunnen bij wijze van spreken parkeren naast de paskamer. De zaak moet het niet hebben van passanten, maar van mond tot mond reclame. Er zijn klanten die ambassadeur zijn door altijd kleding te dragen van Franck. Als aan hen gevraagd wordt waar ze hun kleding hebben gekocht, wordt verwezen naar Loon op Zand.

Een aantal weken geleden heeft de zaak een facelift gekregen, de muren hebben een andere tint gekregen en het interieur is vernieuwd. Franck heeft een contractuele verplichting getekend om het pand Oranjeplein 28 weer 5 jaar te huren. Degenen die er netjes bij willen lopen en het zich kunnen veroorloven daar wat meer geld aan uit te geven kunnen nog een tijd bij hem terecht.

De foto’s zijn gemaakt op 21 november 2023.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?