Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

De Lachende Ooi

De Lachende Ooi

Lammetjesdag bij De Lachende Ooi was altijd een feest voor veel kinderen en hun ouders. Jammer genoeg kan dat dit jaar begrijpelijkerwijs niet doorgaan in verband met de Corona pandemie. Om jullie toch niet verstoken te laten zijn van de beelden van springende lammetjes in de lammerenstal aan het Moleneind had ik Bart van Ellendonk gevraagd of ik foto’s mocht maken in de stal. Dat mocht!

Op mijn wandeling naar de Pauwelshoeve zag ik een kudde schapen in een wei staan. Ook deze schapen zijn van Bart. Door hun dikke vacht kunnen ze goed tegen de kou. Met hun poten schrapen ze de sneeuw weg waarna grazen van het onderliggende gras. Een mooi gezicht.

In de lammerenstal veel drachtige en zogende ooien met hun lammeren. Voor degenen die het niet weten: een ooi is een vrouwelijk schaap. Diverse verzorgers waren bezig de dieren eten te geven. Zo te zien smaakte het hooi de ooien en lammeren prima. De kleinste lammetjes kregen melk en de flessen waren snel op.
Via gaten in een staldeur kunnen kinderen genieten van de lammeren. De de lammeren van het uitzicht. 😉

In het voorjaar kunnen de lammeren mee met de verschillende kuddes onder begeleiding van schaapsherders. Dat zijn tegenwoordig goed opgeleide mensen die oog hebben voor de schapen en honden maar ook voor de natuur. Ecologie is een belangrijk onderdeel van de opleiding werd mij verzekerd. Voor zijn bedrijf is Bart nog op zoek naar opgeleide schaapsherders.
Als je meer wilt weten over de opleiding lees dan het artikel https://www.voordewereldvanmorgen.nl/artikelen/een-interview-over-de-opleiding-tot-schaapherder

Na bedankt te hebben voor het mogen maken van de foto’s ging ik over het glibberige Moleneind terug naar huis. En natuurlijk kon ik het nalaten nogmaals een foto te maken van de kudde buiten en te letten op wijze waarop deze dieren in winterse omstandigheden aan hun kostje komen.

 

De foto’s zijn gemaakt op 12 februari 2021.

Filmpjes

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?