logo Loonsfotowerk.nl

Bosch en Duin en oorlogsmonument


Koop bij Bol.com via Loonsfotowerk.nl

Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan inkopen te doen bij Bol.com. Er gaat dan een kleine provisie naar Loonsfotowerk.nl zonder dat het je een cent kost. Het is een kleine moeite waar ik blij van wordt. Bedankt alvast.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Bosch en Duin

Hoewel gelegen in de gemeente Tilburg (voorheen ) is Bosch en Duin voor veel inwoners van ons dorp goed bekend. Niet zo heel vreemd want je kunt er goed wandelend en met de fiets naar toe. Het kan er erg druk zijn, zeker in de . In de huidige Corona pandemie is het niet mogelijk om uitgebreid te lunchen in het restaurant of op het mooie terras. Je kunt er zelfs door de RIVM-richtlijnen zelfs niet naar het toilet. Wel hebben kun je er eenvoudige “To go” lunch kopen. Afgelopen zondag was ik hier en toen was het er erg druk. Het parkeerterrein was helemaal vol en heel wat werden uitgelaten. Vanwege de drukte heb ik toen geen foto’s gemaakt.
Gisterenmorgen was ik er weer. Het was veel rustiger en heb ik veel foto’s gemaakt. Vandaag laat ik foto’s zien van Bosch en Duin en het ter nagedachtenis van 14 verzetsstrijders die op 26 mei 1944 ergens achter Bosch en Duin zijn gefusilleerd. De exacte plaats is nooit teruggevonden. Meer hierover vind je via de links https://www.ivn.nl/nationaal-park-de-loonse-en-drunense-duinen/herdenkingsmonument-bosch-duin en https://wikimiddenbrabant.nl/Monument_Bosch_en_Duin

Morgen plaats ik foto’s van de genomen in het gebied achter Bosch en Duin.

 De foto’s zijn gemaakt op 29 januari 2021.

Wil je een foto afgedrukt hebben?

Klik op een foto
en noteer het nummer van de foto.

Scroll Up