Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Bendefestijn Witte Kasteel

Bendefestijn Witte Veer

De Bende van de Witte Veer heeft de omstreken van Loon op Zand zo’n 300 jaar geleden onveilig gemaakt. Deze misdadige bende die echt bestaan heeft spreekt nog steeds tot de verbeelding. De Stichting Bende van de Witte Veer had bij het Witte Kasteel afgelopen zondag een Bendefestijn georganiseerd. Het festijn werd goed bezocht. Door de samenloop met Loonse garagesale was het veel drukker in het dorp dan we lange tijd gewend waren.

Een groep toneelspelers bracht de belevenissen van de bende tot leven. Daarnaast waren er veel stalletjes passend in de sfeer van 300 jaar geleden in de paden rond het kasteel en in de boomgaard. Bij de stalletjes kon je van alles kon kopen, ook werd er informatie verstrekt. De meeste standhouders hadden toepasselijke kleding aan.
Het stukje ter plaatse gebakken pannenkoek met spelt, gekarameliseerde appel en kaneel smaakte mij goed. De smaak ervan beleef lang in mijn mond hangen. Er was ook droplikeur (Annahoeve, De Moer) en bier (Brouwerij Opener, Dongen) van de bende.
De sfeer was prima. Deze werd verhoogd door levende muziek verzorgd door het duo Double Tree. Wat is het toch heerlijk dat we weer met zijn allen kunnen genieten.

De foto’s zijn gemaakt op 26 september 2021.

Website Brabants Erfgoed

Historische informatie over de Bande van de Witte Veer

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?