Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

B&B De Giechelaar

B&B De Giechelaar

Loon op Zand heeft toeristen veel te bieden. Zo is er veel mooie natuur in de directe omgeving en zijn er diverse attractieparken in de buurt. Het centrum van Tilburg is goed te bereiken met de fiets en de historische steden Den Bosch en Breda zijn met de auto in zo’n half uurtje te bereiken. Het is geen wonder dat er zo veel B&B’s in ons dorp te vinden zijn. Ook zijn er diverse kampeerboerderijen.
Na de natuur in de omgeving van Loon op Zand in de schijnwerper te hebben gezet wordt het tijd om ook te laten zien dat we in ons dorp ook veel overnachtingsmogelijkheden zijn. Ik heb een categorie “overnachten” toegevoegd. Met de tijd hoop ik alle B&B’s en kampeerboerderijen in Loon op Zand te mogen bezoeken zodat een mooi overzicht van deze overnachtingsmogelijkheden ontstaat.

Vandaag bijt B&B de Giechelaar het spits af. Deze gezellig ingerichte B&B is gelegen aan de Kloosterstraat tegenover het oude klooster. De B&B is in een oude koeienstal achter het woonhuis Kloosterstraat 21 te vinden.
Mart Emmen is de gastvrouw. Ze is een prima kok. In het verleden runde ze een huiskamerrestaurant. Het kleine gebakje bij de koffie die ik aangeboden kreeg smaakte voortreffelijk. Naast het ontvangen van gasten bezorgt de Giechelaar tijdens de lockdown een landelijk ontbijt met home made, ambachtelijke en streekproducten aan huis.

Op de website van B&B de Giechelaar is uitgelegd waar de naam van deze B&B vandaan komt. Zie https://www.degiechelaar.nl/welkom/de-naam-en-haar-geschiedenis/

Een tipje van de sluier: de naam de Giechelaar komt uit de schoenindustrie waarmee ook Loon op Zand lange tijd verbonden was als deel van de Langstraat.

De foto’s zijn gemaakt op 11 en 13 maart 2021.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?