Meer recente blogs.


Vind je de foto's van Loonsfotowerk.nl leuk? Geef de site een steuntje in de rug door eerst op de onderstaande banner te klikken en dan pas inkopen te doen bij Bol.com. Loonsfotowerk.nl krijgt dan een kleine provisie die gebruikt wordt voor de kosten van deze site. Het kost je geen cent extra.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je kunt ook een rechtstreektse donatie doen. Zie hier.

100 jaar beheer Loonse en Drunense Duinen

Loonse en Drunense Duinen

Het dorp Loon op Zand is van alle kanten omzoomd door natuur. In diverse blogs heb ik omliggende natuurgebieden laten zien. Ten noorden ligt de Loonse en Drunense Duinen, ten westen De Brand, ten oosten Huis ter Heide en ten zuiden het Noorderbos.
Veel dorpsgenoten genieten hiervan maar ook veel toeristen. Zij logeren in de talrijke overnachtingsmogelijkheden in de omgeving.

Toch is de aanwezigheid van deze natuur geen vanzelfsprekendheid. 100 jaar geleden zagen natuurliefhebbers in dat stuifzanden behouden en beheerd moesten worden. De vereniging Natuurmonumenten kocht gronden op. In de loop der jaren is het gebied in eigendom van deze vereniging steeds verder uitgebreid.

Op 5 november 2021 is bij Bosch en Duin gevierd dat de Loonse en Drunense Duinen 100 jaar in beheer is bij Natuurmonumenten. Dat is gedaan met trouwe leden van deze vereniging uit de regio die al meer dan 50 jaar lid zijn. Ook ik behoor tot deze groep leden. Ik ben namelijk al vanaf mijn jeugd lid van deze club.

Het was een mooi programma dat boswachter Irma de Potter en andere medewerkers van Natuurmonumenten ons voorschotelde. Koffie/thee met cake als welkom. Een presentatie over de geschiedenis van de Loonse en Drunense Duinen en een wandeling in kleine groepjes met boswachters. Afsluitend een lunch met soep en lekkere broodjes bij Bosch en Duin.
Uiteraard heb ik zoals jullie gewend foto’s gemaakt van het gebeuren.

Als je zelf met een boswachter door de duinen wilt lopen kan dat. Je ziet en hoort veel meer dan je het alleen doet. Dat kan zelfs in het donker. Kijk op de website van Natuurmonumenten voor de mogelijkheden.

Website Natuurmonumenten

Informatie over het Nationale Park Loonse en Drunense Duinen.

logo loonsfotowerk

Wil je een foto afgedrukt hebben?
Of heb je een suggestie voor een fotoreportage?